بررسی نوع ظروف بر اشتهای کودک

مد و پوشاک، ظروف آشپزخانه، نشریه و مجلات | فروشگاه اینترنتی چیکاتک
دنیای کودکان را همگی به عنوان دنیایی شاد و بی دغدغه می شناسیم و معمولا بزرگسالان از سرگرم شدن با مواردی که مرتبط با کودک هست، احساس نشاط و ارامش پیدا می کنند. کمتر کسی که از وسایل و لوازمی که توسط بچه ها مورد استفاده قرار می گیرد خوشش نیاید و این جذابیت دنیای کودکانه حتی در ظروفی که توسط کودکان برای غذا خوردن مورد استفاده قرار می گیرد نیز دیده می شود. به همین دلیل اکثر تولید کنندگان ظروف و وسایل آشپزخانه سعی می کنند تا از شخصیت های کارتونی، شکل های زیبا و رنگ بندی های شاد و چشم نواز برای تولید ظروف غذای کودک استفاده کنند. البته که حتی بزرگسالان نیز باید دقت کنند که در چه ظرفی غذای خود را  می پزند، سرو کرده و نوش جان می نمایند اما به دلیل اینکه کودکان در بدو زندگی از حساسیت بیشتری برخوردار هستند و عادات غذایی انها در آینده می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری ها باشد، توجه به استاندارد بودن ظروف غذای کودک از اهمیتی دو چندان برخوردار است. از زمانی که کودک به توانایی تغذیه با سایر غذا ها به جز شیر مادر یا شیر خشک دست می یابد، یکی از مهم ترین مسائلی که ذهن مادران را به خود مشغول می کند این است که استفاده از چه ظرف هایی به لحاظ جنس و مواد به کار رفته در ساخت آنها، برای غذا خوردن فرزند من و برای طبخ غذا مناسب تر است؟ بدین منظور انتخاب هایی مثل ظروف پلاستیک، شیشه ای و پیرکس، چینی، سرامیکی، ملامین و …. پیش رو دارید اما اگر می خواهید بدانید که سرو کردن غذا در هر یک از این ظرف ها می تواند چه تاثیری بر سلامت جسمی و اشتهای کودک شما داشته باشد، در ادامه ی این مطلب با ما همراه باشید.
مد و پوشاک، ظروف آشپزخانه، نشریه و مجلات | فروشگاه اینترنتی چیکاتک

بررسی انواع جنس ظروف غذای کودک

شیشه ای: خیلی از افراد اعتقاد دارند که ظروف پیرکس یکی از بهترین انتخاب ها برای پخت غذای کودک است، زیرا ساختار آن به گونه ای نیست که با حرارت دیدن تغییری در بافت مواد سازنده اش به وجود بیاید و به درون ذرات غذا نفوذ کند. برای نگهداری مواد غذایی در یخچال نیز بسیار مناسب هستند و باعث ایجاد تغییر در طعم و مزه ی آن نخواهند شد و همچنین می توان آن ها را برای گرم کردن در داخل ماکروویو قرار داد.
پلاستیکی: از انواع ظرف های پلاستیکی قطعا برای پخت و پز و گرم کردن غذا نمی توان استفاده کرد اما برای سرو غذا و یا نگهداری کوتاه مدت غذای کودک مناسب هستند. بعلاوه وزن سبک، قیمت ارزان تر، شکننده نبودن، مقاومت در برابر رطوبت و حلال های شیمیایی و تنوع محصولات باعث شده است تا بسیاری از مادران از این جنس برای ظروف غذای کودک خود استفاده کنند. در هنگام خرید این وسایل توجه داشته باشید که از فروشگاه های معتبر و برندهای شناخته شده خرید کنید؛ زیرا بسیار مهم است که از مواد بازیافتی در تولید ظروف پلاستیکی استفاده نشده باشد و تست food garde در پروسه ی تولید آن ها انجام شده باشد.
تفلون: از ظروف تفلون به شرطی که در سطح آن ها خراشیدگی وجود نداشته باشند و روکش تفلون آن ها کنده نشده باشد، می توان برای طبخ غذای کودک استفاده نمود، هرچند که همانطور که گفتیم انواع پیرکس یا شیشه ای مناسب ترند.
مسی / آلومینیومی/ چدنی : به طور کلی استفاده از این نوع ظروف توصیه نمی شود؛ زیرا امکان دارد در صورت وجود خراشیدگی، ماده ی مس یا سایر فلزات سنگین وارد بدن شده و مشکلاتی را به وجود آورد؛ از قبیل آسیب به کبد و کلیه ها و بیماری های مرتبط با سیستم عصبی، گوارش و کم خونی.

مزایای استفاده از ظروف ملامینی برای غذای کودکان

چینی و ملامین : این وسایل را می توان در دسته ی بهداشتی ترین ظروف غذای کودک در نظر گرفت که برای سرو غذا بسیار مناسب می باشند.
وزن سبک
میزان شکنندگی خیلی کم
مقاومت در برابر مواد اسیدی
تنوع محصولات در شکل های و رنگ های مختلف که برای کودک دلبند شما جذاب خواهد بود.

ویژگی های ظرف غذای کودک

–    داشتن عمق:  کودک علاقه دارد که خودش غذا بخورد؛ بنابراین ظرفی که گود تر باشد مناسب تر است و به راحتی می تواند قاشق را در داخل این ظرف حرکت دهد.
–    از قاشق و چنگال های های فلزی استفاده نکنید؛ چون انتخاب بهتر انواع ملامینی موجود در بازار است که دارای تیزی نیستند و به لب، دهان، دندان و لثه های فرزند شما آسیبی نمی رسانند.
–    ظروف غذای کودک باید انعطاف پذیر، نرم، نشکن و در برابر ضربه مقاوم باشد.
–    به راحتی بتوان در ماشین ظرفشویی یا از طریق شستشوی دستی آنها را تمیز کرد و از بهداشت آنها مطمئن شد ( ظرف های چوبی اینگونه نیستند )
–    ظرف غذای کودک باید اشتها بر انگیز بوده و با طرح های عروسکی زیبا کودک را تشویق به خوردن غذا بکند.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی هستند.